Ninjani zadovoljni proteklim kulturnim ljetom

Po završetku manifestacije "Kulturnog ljeta 2010."Grada Nina analizira se protekla sezona, te se već vrše pripreme za iduću ljeto, ali i zimske manifestacije.
 
O završenoj manifestaciji, planovima za budućnost i financijama, razgovarali smo sa stručnom suradnicom za društvene djelatnosti Grada Nina, Mirjanom Knežević.
  
- Program se odvijao na posebnom mjestu, pored crkve sv. Križa, posred arheološkog lokaliteta, što je svim manifestacijama davalo osobit ugođaj. O tome se vodi računa kadi se slaže program, da svi sadržaji imaju visoku umjetničku kvalitetu, da budu dopadljivi publici i da se baš i ne ponavljaju. Ove smo godine imali 11 kulturnih manifestacija i dvije likovne izložbe. Sve manifestacije su bile jako dobro prihvaćene, ali koncerti klape "Maslina" i klape "Sv. Juraj" privukli su najveći broj posjetitelja, kao i kazališna predstava "Stilske vježbe" - naglasila je Knežević.
 
lako su Ninjani iznimno zadovoljni ljetnim kulturnim programom i za svaku manifestaciju traži se mjesto više, nezadovoljni su kulturnom ponudom za zimskih mjeseci.
  
No, iz Grada taj nedostatak pojašnjavaju činjenicom da je zbog loših tehničkih uvjeta kazališna ponuda u Gradu tijekom zimskih mjeseci jaka slaba, gotovo nikakva za odrasle, no radi se na pripremama programa za djecu, predškolske i školske dobi. U Gradu naglašavaju kako se vrlo dobro surađuje s OŠ "Petar Zoranić" i dječjim vrtićem "Morska vila" i u dogovoru s njima organizira se program i predstave koje odgovaraju njihovim uzrastima.
    
Knežević naglašava da se na tome radi kontinuirano, jer se na taj način od malih nogu nastoji stvorili kulturu života u koju je uključena i potreba za kulturnim događajima.
 
- Uložena sredstva ostala su na prošlogodišnjoj razini, oko 130 tisuća kuna. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture na novčanoj i programskoj potpori. Zadarskoj županiji na novčanoj potpori za realizaciju programa kulturnog ljeta i Erste banci u  Zadru na donaciji za nastup ansambla "Lado" - kazala je Knežević.
 
Besplatne predstave
 
Kako nam "Epilog teatar" nije bio u mogućnosti održati kazališnu predstavu koju sufinancira Ministarstvo kulture, dogovorili smo da se ta predstava održi krajem listopada. Rečeno nam je da je riječ o dobroj predstavi, pa se nadam da će naša publika popratiti i taj događaj. Za predstavu je ulaz slobodan, kao i za sve naše kulturne manifestacije, čime dajemo dodatnu dimenziju turističkoj i kulturnoj ponudi Grada Nina - zaključila je Knežević.
 
TIHANA MAGAŠ
 
VOX Glas Zadra, 21.09.2010.