Regija
IZLOŽBA U VUKOVARSKOM VODOTORNJU

Sadržaj opisan na
Brailleovom pismu
Objavljeno 2. listopada, 2023.
VUKOVAR



Od ponedjeljka (2. listopada) u Vukovarskom vodotornju posjetitelji mogu pogledati izložbu naslovljenu "Proširena stvarnost vukovARskog Vodotornja". Izložbu su financirali Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Vukovar, a pomoć u realizaciji pružila je Razvojna agencija Vukovar - VURA.

Kako pojašnjavaju iz Vodotornja, već se u nazivu projekta vidi prepoznatljiva oznaka AR - Augmented Reality, što znači proširena stvarnost. Izložba je javnosti prezentirana na konferenciji za novinare, kada je Mirela Janković, direktorica Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva, naglasila kako se i na ovaj način žele približiti mlađim generacijama i biti dijelom inovativnih tehnologija koje nas okružuju.

- Izložba sadrži 11 fotografija, ispod svake od njih je na Brailleovom pismu stavljen opis onoga što se nalazi na svakoj fotografiji. Posjetitelj na ulasku u Vodotoranj može zatražiti tablet. Pokreće se aplikacija digitalnog sadržaja s audio i videozapisom na hrvatskom i engleskom jeziku - navela je Janković, dodajući kako je projekt radio Darko Bilandžić, glas je "posudio" Siniša Đurić, a autori fotografija koje su postavljene na stubištu i u memorijalnoj sobi su Darko Kešnjer, Miroslav Šlafhauzer i Vanja Vidaković.

Ukupna vrijednost projekta "Proširena stvarnost vukovARskog Vodotornja" iznosi 5648,95 eura, od čega je od Ministarstva kulture i medija osigurano 3981,68 eura.

D. Korpoš
REDOVITO PROŠIRUJU PONUDU SADRŽAJA
Iz Vukovarskog vodotornja poručuju kako nastoje različitim sadržajima proširiti ponudu i time privući još više posjetitelja, pripadnika svih generacija. Prošloga su mjeseca potpisali ugovor za dogradnju suvenirnice, a njezino će proširenje, uz veću ponudu, posjetiteljima pružiti ugodniji ambijent. Stvorit će uvjete za bolji plasman proizvoda lokalnih poduzetnika, udruga i obrtnika od kojih Vukovarski vodotoranj pribavlja suvenire i čiji proizvodi već jesu u stalnoj ponudi suvenirnice, što im izravno pomaže u pozicioniranju na tržištu.

Najčitanije iz rubrike