17.8 C
Dubrovnik
Subota, 27 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiNastavlja se uspješan niz programa Rođeni za čitanje, dubrovačkim predškolcima besplatne članarine...

Nastavlja se uspješan niz programa Rođeni za čitanje, dubrovačkim predškolcima besplatne članarine u knjižnicama i slikovnice na dar

U organizaciji Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama danas je u ogranku Lapad predstavljen Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi pod nazivom Rođeni za čitanje koji je osmislila dubrovačka pedijatrica dr. Marija Radonić još 2008. godine, a od ove godine je uvršten u nacionalni program Ministarstva kulture.

Program je namijenjen poticanju čitanja djeci od najranije dobi, a Dubrovačke knjižnice su se uključile na način da daju svoj djeci do polaska u školu besplatnu članarinu, a na stolićima je izbor literature prikladan djeci najranije dobi. Slikovnice Bebe su super podijeljene su na dar dječici.

Postoje već programi koje knjižnice provode, a sada se djelatnost proširuje i više se povezuju s pedijatrijskim ordinacijama i odgojiteljima. Potrebna su još stručna osposobljavanja knjižničara u radu s malom djecom i organiziranja kutaka koji bi bili prilagođeni za djecu najranije životne dobi, istaknula je knjižničarka Marjana Leventić.

– Jako je važno osvijestiti koliko je važno čitanje i koliko je važno čitati djeci. Želim da projekt zaživi i da se djeca bave slikovnicama, a ne ekranima, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

U programu je sudjelovala i Nikol Šlingar, učenica 4. razreda OŠ Lapad koja je pobijedila na Županijskom natjecanju u čitanju na glas, a na Državnom je osvojila drugo mjesto.

Nacionali program Rođeni za čitanje pokrenulo je Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom zdravstva uz podršku Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA