Gradska knjižnica Đurđevac osigurala financijska sredstva za nabavu građe i provođenje projekata

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je na svojim mrežnim stranicama rezultate financiranja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu.

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 10.500 eura, a svakako treba spomenuti i sredstva koje svake godine osigurava Grad Đurđevac u iznosu od 6.640 eura kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika. Trenutno Gradska knjižnica Đurđevac raspolaže fundusom s nešto više od 59.000 naslova, a u 2023. godini nabavljeno je i oko 2000 novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. S 2.000 eura financirat će projekte Mala ruka prijateljstva, Ljetna čitateljska putovnica, Ruka prijateljstva, Igramo se s Palčićima i Ljeto u knjižnici.

-Odobrena sredstva omogućit će nam kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata. Knjižnica danas ima preko 2000 učlanjenih korisnika, a tome je zasigurno doprinijela i besplatna članarina, kao i sve ostale knjižnične usluge. Ovim putem pozivamo sve one koji još nisu naši korisnici da se besplatno učlane u našu knjižnicu i biraju neke od hit naslova koji nam svakodnevno stižu na naše police – poručuju iz Gradske knjižnice Đurđevac.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content