Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Potpore za obnovu idu za sanaciju požeške katedrale svete Terezije i kapele svetog Mihovila u Ratkovici

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Potpore za obnovu idu za sanaciju požeške katedrale svete Terezije i kapele svetog Mihovila u Ratkovici Požega.eu | Potpore za obnovu idu za sanaciju požeške katedrale svete Terezije i kapele svetog Mihovila u Ratkovici

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ministarstvo kulture i medija donijelo je Odluku o provođenju hitnih mjera zaštite na pojedinačno zaštićenim nepokretnim kulturnim dobrima na području Brodsko-posavske, Istarske, Karlovačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije oštećenim vremenskom nepogodom.

Sredstva za financiranje hitnih mjera zaštite osigurat će se putem Ministarstva kulture i medija, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, odluku će provesti vlasnici u koordinaciji s nadležnim Konzervatorskim odjelima.

 U provođenju hitnih mjera zaštite obavit će se aktivnosti koje utvrdi Ministarstvo kulture i medija u svrhu ublažavanja i uklanjanja nastale štete na kulturnim dobrima. Ukupno će se financirati 52 programa, a predviđena su sredstva od 645 tisuća eura.

Tako će Župa blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli dobiti sredstva za sanaciju oštećenja na kapeli svetog Mihovila u Ratkovici iznosom od 3.953 eura, te župa svete Terezije Avilske u Požegi za katedralu sv. Terezije Avilske 17.779 eura.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.