Fotografija: Nove lijepe vijesti stižu iz bjelovarskog CUK-a/ Foto: CUK Bjelovar
Nove lijepe vijesti stižu iz bjelovarskog CUK-a/ Foto: CUK Bjelovar

Bjelovarskom CUK-u odobrena četiri projekta vrijedna 15.000 eura: "Dolazi nam Ansambl Lado"

Vjerujemo da to nije kraj dobrih vijesti, jer s entuzijazmom očekujemo rezultate za još dva prijavljena natječaja plesne umjetnosti i razvoja publike te promicanje medijske pismenosti, kaže Hrpalo



Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar uspješno je zagazio u 2023. godinu. Kako kažu, tijekom posljednjih šest mjeseci vrijedno se radilo na pripremi projekata koji su prijavljeni na natječaj Financiranje javnih potreba u kulturi u 2023. godini Ministarstva kulture i novih medija, a odlične vijesti stižu gotovo svakodnevno.

- Do sada nam je odobrena potpora za četiri projekta i to Rock festival "Zbrda, zdola", koncertno gostovanje Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Mala škola animiranog filma i projekt nabave informatičke opreme. Ukupna vrijednost tih projekata iznosi 112.000 kuna, odnosno nešto malo manje od 15 tisuća eura, poručila je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo.

Dodaje i to da posljednjih nekoliko godina CUK uspješno aplicira na natječaje te da su jako smo ponosni što je Ministarstvo prepoznalo njihov rad i projekte koji su spremni za realizaciju tijekom 2023.

Potvrda predanog rada

- Ministarstvo kulture i medija svake godine putem potpora sudjeluje u sufinanciranju programa koji se ističu svojom kvalitetom, a financijske potpore potvrda su da nastavljamo raditi odličan posao. U CUK-u izazovi na provedbi odobrenih projekata tek počinju, ali smo spremni i jako se veselimo što su svi dosadašnji projekti imali zavidan interes javnosti. Možemo najaviti da naše sugrađane očekuje još bogatija kulturna ponuda čijom ćemo provedbom na bjelovarsku kulturnu kartu upisati nova događanja i koncertna gostovanja, poručila je Hrpalo dodavši da pored toga uspješno i na projekte iz fondova Europske unije pa su tako trenutno u realizaciji dva projekta obrazovanja odraslih.

- Vjerujemo kako to nije kraj dobrih vijesti, jer s entuzijazmom očekujemo rezultate za još dva prijavljena natječaja plesne umjetnosti i razvoja publike i natječaja AEM za promicanje medijske pismenosti, zaključila je Ivana Hrpalo.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!