Za 19. Noć muzeja bilo je više od 620 događaja

27.01.2024.

Zadnja izmjena 13:52

Autor: Maja Njirjak/Višnja Ružojčić/S.M./HRT

Noć muzeja u Hrvatskoj sinoć je trajala do 1 sat poslije ponoći u gotovo 140 gradova i mjesta, a organizirano je više od 620 događaja. Ove godine tema je bila "Muzeji i nova publika". Prema postojećim podacima muzeje je obišlo više od 130.000 posjetitelja.

U zadarskom Muzeju antičkog stakla otvorena je velika izložba 1. hrvatskog bijenala umjetničkog stakla. Svoje radove predstavio je 71 autor. Cilj je izložbe potaknuti na stvaranje novih umjetničkih radova u tom mediju.

- Muzej antičkog stakla cijelo vrijeme od samog otvorenja stalno promovira umjetnost i danas posebno u mediju stakla, onih umjetnika koji se bave, bilo je i prirodno da pokrenu jednu ovakvu manifestaciju, drago mi je da je bio tako veliki odaziv, to je prvo bienale, kazala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

U Slavonskom Brodu, u sklopu Noći muzeja, organiziran je niz radionica za najmlađe. HTV-ova ekipa zavirila je u Kuću Brlić u kojoj je živjela svjetski poznata hrvatska književnica Ivana Brlić-Mažuranić. Posjetitelji su mogli razgledati stalni postav stana obitelji Brlić i izložbu „Mač - jednom davno“ ili pak sudjelovati na radionicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!