Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla: Ugovoreni novi poslovi usmjereni na daljnju digitalizaciju društva

07. Siječanj 2023.
Gordana Kovačević

Ugovori ukupno vrijedni 2,4 milijuna eura potpisani su s Ministarstvom kulture i medija, Ministarstvom unutarnjih poslova te Klinkom za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘ u Zagrebu

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore s dva ministarstva te jednom klinikom usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva, a čija je ukupna vrijednost 2,4 milijuna eura.

S Ministarstvom kulture i medija RH potpisan je ugovor za usluge razvoja Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava, uključujući testiranje i migraciju podataka, razvoj repozitorija za pohranu digitaliziranoga gradiva i razvoj e-usluga. U projektu će se osim Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava uspostaviti i e-usluge za stvaratelje i posjednike gradiva u odgovornosti arhiva, kao i e-usluge za građane, javna tijela i privatne pravne osobe, te će se također osposobiti skupine korisnika.

Nastavlja se suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova RH u zaštiti zelene granice. Isporuka novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice očekuje se ovoga ljeta, a cilj je povećati sigurnost i nadzor vanjske granice Europske unije u skladu sa šengenskim pravilima. Projekt će biti realiziran u suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika promet.

S Klinikom za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘ u Zagrebu potpisan je ugovor o održavanju integriranoga bolničkog informacijskog sustava namijenjenoga potpori svim važnim procesima u bolnici te radu svih odjela, prilagođenoga hrvatskom zakonodavstvu i propisima, s potpunom potporom liječnicima, sestrama, ravnateljstvu i ostalim djelatnicima u donošenju svakodnevnih odluka o liječenju i njezi. 

23. travanj 2024 13:31