Izložen grafički opus Francisca Goye

SPLIT PONOVNO NA KARTI VELIKIH IZLOŽBENIH DOGAĐAJA
 
 
U splitskoj Galeriji umjetnina preksinoć je, uz veliki interes publike, otvorena izložba "Grafike" Francisca Goye (1746. -1828.) na kojoj su predstavljena 92 djela iz Grafičke zbirke ETH iz Züricha.
 
Ravnatelj Galerije umjetnina Božo Majstorović naglasio je da je ova izložba, koja će trajati do 27. lipnja, potvrda da se Split "kao važan kulturni čimbenik nalazi na mapi velikih izložbenih događaja".
 
"Split će u iduća dva i pol mjeseca biti središte izložbenog umjetničkog života u Hrvatskoj", kazao je Majstorović. Rekao je i da se vodilo računa da splitskom izložbom bude zahvaćen cjelokupan grafički opus Francisca Goye iz svih razdoblja njegovog stvaralaštva. "Publika u Splitu moći će vidjeti iznimno sugestivne Goyine radove", istaknuo je Majstorović.
 
Direktor zbirke ETH iz Züricha Paul Tanner istaknuo je da je za njih "velika čast što u Splitu mogu izložiti djela velikog majstora Goye". Podsjetio je da je 2009. godine u Dubrovniku organizirana izložba američkih grafičara iz njihove zbirke te da je za tu, kao i za izložbu u Splitu, iznimno zaslužan Splićanin Miloš Glavurtić, koji živi u Švicarskoj.
 
Izložba, koju je otvorio gradonačelnik Željko Kerum, organizirana je pod pokroviteljstvom gradske uprave i uz podršku Ministarstva kulture RH. (Hina)
 
GLAS ISTRE, 17.04.2010.