Ozbiljna glazba pod Nehajem

ZAVRŠENE 12. SENJSKE KONCERTNE VEČERI
  
 
Nastupom Marije Padežanin na violini, Mihaele Črnjak na violi i Krunoslava Kneževića na klaviru u Katedrali Marijina Uznesenja označen je kraj ovogodišnjih 12. po redu Senjskih koncertnih večeri.
   
Tijekom srpnja i kolovoza u okviru Koncertnih večeri u senjskoj Katedrali održano je jedanaest koncerata na kojima su nastupili i Gudački kvarteti „Sebastian“, sopranistica Vesna Jaić uz klavirsku pratnju Sandre Mikulandra – Tutavac, akademski kvartet gitara, Zagrebački gudački kvartet, stariji i mlađi polaznici škole pjecanja, sopranistica Mia Soldatić i tenor Martin Marić uz klavirsku pratnju Ane Čuić, Tvrtko Sarić na gitari i Nada Majnarić na klaviru. Ivan Medi na trubi i Marija Skobe na orguljama nastupili u župnoj Crkvi u Svetom Jurju, a jedan od koncerata održao je i Landes Jugend Orchester NRW iz Njemačke što je ovogodišnjim Koncertnim večerima dalo međunarodni karakter.
 
Više nego uspješnu organizaciju Koncertnih večeri, koje svake godine plijene sve više pažnje publike, i ove godine potpisuje Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva Senj, a suorganizator je bila Turistička zajednica Grada Senja. Podupiratelj Koncertnih večeri bili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ličko-senjska županija, a održane su pod pokroviteljstvom grada Senja. (D.P.)
 
NOVI LIST, 20.08.2010.