VOX Glas Zadra - Zadarski muzej jedan je od najposjećenijih u Hrvatskoj

40 000 POSJETITELJA U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA
 
Muzej antičkog stakla, jedinstven po sadržaju u cijeloj Hrvatskoj, prema najnovijim se podacima o posjećenosti nalazi se na listi najposjećenijih muzeja!
 
Samo Krapinski popularniji
 
Naime, samo Muzej krapinskih neandertalaca je obišlo više posjetitelja. Otkad je otvoren krajem veljače ove godine. Muzej krapinskih neandertalaca na brdu Hušnjakovu u Krapini posjetilo je 84 tisuće ljudi.
 
Tijekom protekle godine, obzirom daje Muzej antičkog stakla krenuo sa radom tek u svibnju, posjetilo ga je oko 29 tisuća posjetitelja.
 
Ove godine, te brojke su gotovo dvostruko veće, a prosinac je još uvijek daleko kako bi se obilježila godišnja statistika.
 
- Zadovoljni smo time koliko je posjetitelja prošlo kroz naš Muzej. Saznali smo kako je jedino Muzej neandertalaca ispred nas po posjećenosti. Što je odlično do kraja godine ima još jako puno, ali rezultati su do sada sigurno bolji nego prošle – kazao nam je ravnatelj Muzeja, Ivo Fadić.
 
U periodu od početka lipnja pa gotovo sve do kraja kolovoza. Muzej antičkog stakla posjetilo je oko 11 tisuća posjetitelja, dok su u periodu prije, brojke prelazile bile blizu 30 tisuća.
 
Naravno, za to je itekako zaslužna izložba Hrvatski Apoksiomen kao i radionica puhanja stakla.
  
Zaslužna i Radionica
 
- Radionica je privlačila posjetitelje u velikom broju. Pokazali su zanimanje za to kako 0nastaju staklene posude i replike svega onoga što su da sada mogli vidjeti samo u knjigama. Radionica će trajati sve do 15. listopada - dodao je Fadić.
   
Što se tiče posjećenosti MAS-a, grupnih posjeta je bilo oko 1000, dok ih je čak preko 500 organizirano putem vaučera i turističkih agencija.
  
Prošle godine za Noć Muzeja, kroz MAS je prošlo oko 5000 posjetitelja, a još bolji odaziv očekuje se i ove godine.
 
IVA PERINČIĆ
 
VOX GLAS ZADRA 25.08.2010.