MEDIJSKI SOKRATI

Dodijeljene nagrade zaslužnima za medijski odgoj djece, na natječaj pristiglo 55 prijava

Silvia Vladić Vrban dobitnica je u kategoriji srednjih škola, a Jasenka Marmilić u kategoriji osnovnih škola

Danijel Labaš, Maja Radošević, Jelena Alpeza i Helena Beus

 PROMO

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu na svečanoj dodjeli u Hrvatskom državnom arhivu uručilo je priznanja "Medijski Sokrat" obrazovno-odgojnim djelatnicima zaslužnima za medijski odgoj djece.

Silvia Vladić Vrban, profesorica hrvatskog jezika i književnosti iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu, dobitnica je Medijskog Sokrata u kategoriji srednjih škola. Kroz svoje izvannastavne aktivnosti iz područja medijske pismenosti u isto je vrijeme promovirala kritičko vrednovanje, ali i stvaranje medijskog sadržaja, čak i u vrlo zahtjevnim formama poput podcasta Majstori - školske televizije. Aktivnosti planira i temelji na znanstvenim istraživanjima koje provodi na razini škole, a povjerenstvo je posebno istaknulo njezin angažman u razvoju školskog lista Majstori, My Story. Profesorica Vladić Vrban vrlo uspješno medijsku pismenost promovira i kroz filmsko stvaralaštvo u strukovnoj školi, zaključio je odbor za dodjelu nagrade.

Jasenka Marmilić, stručna suradnica knjižničarka, zaposlena na pola radnoga vremena u OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, dobitnica je Medijskog Sokrata u kategoriji osnovnih škola. Kroz projekt Digitalni građani provela je 16 edukativnih radionica, s naglaskom na sigurnost djece na internetu, zaštitu privatnosti i prevenciju elektroničkog nasilja, a kroz koje je učenike poticala na kritičko razmišljanje, ali i stvaranje medijskih sadržaja.

Jelena Alpeza i Maja Radošević, zaposlene u DV Pčelica u Zagrebu, u svom radu iskazale su izrazitu kreativnost i inovativnost u području fotografije i fotografskog stvaralaštva. Kreativnom primjenom fotografije i digitalnih medija pozitivno su djelovale na razvoj medijske pismenosti i medijskih kompetencija djece rane i predškolske dobi, odgojitelja, roditelja i šire zajednice.

Nagrade su uručili državni tajnik Ministarstva kulture i medija Krešimir Partl, ravnateljica Vladina Ureda za udruge Helena Beus te voditeljica Odjela za stručno-pedagoški nadzor i pomoćnica ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Gea Cetinić.

Na natječaj je pristiglo 55 prijava. Odgojno-obrazovni djelatnici mogli su se prijaviti sami ili su to za njih mogli učiniti njihovi ravnatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:30