7.9 C
Koprivnica
Petak, 29. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ODLIČNA VIJEST

Za kulturne programe osigurano 130 tisuća eura, ulaže se u tri ustanove i novi bibliobus, a za filmoljupce imamo odličnu vijest
Z

Pučko otvoreno učilište će 39.816,84 eura utrošiti za nabavu prijenosnog suvremenog kina kojim će se povećati broj i kvaliteta projekcija

Ne propustite

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci, Gradski muzej Križevci i Pučko otvoreno učilište putem natječaja Ministarstva kulture i medija osigurale su ukupno 130.599,25 eura kojima će značajno unaprijediti svoj rad i kulturnu ponudu u gradu.

Gradskoj knjižnici odobreno je financiranje za šest program, a ukupna vrijednost svih je 56.274,47 eura.

– Ovim sredstvima opremit ćemo i nadograditi novo kombi vozilo nabavljeno prošle godine za potrebe bibliobusne službe, nabavit će se informatička oprema za računalnu učionicu, knjižnu i neknjižnu građu kako za bibliobus tako i za knjižnicu – pojasnili su iz križevačke knjižnice.

Također, s dobivenim novcem financirat će se rad dramske družine “Kolibrići” kao i program “Putujuće dječje čajanke” koji će se provoditi u vrtićima i područnim školama u cilju poticanja čitanja kod djece od najranije dobi.

Toranj Hrvatskog Doma, Vidikovac Križevci
Uložit će se i u Hrvatski dom na čijem je vrhu vidikovac // Foto: Ivan Balija

Gradskom muzeju Križevci odobrena su sredstva za četiri programa ukupne vrijednosti 21.235,66 eura što sasvim dovoljno za financiranje cjelogodišnjeg izložbenog programa koji uključuje izložbu “Muzej i grad – u prostoru i vremenu” i program stručnih događanja “Suvremena početnica: Uvod u umjetničku lektiru”.

– Pored toga, financirat će se konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja kao i izmjena elektroinstalacija i rasvjete u zgradi Gradskog muzeja i Likovne galerije – poručili su iz Muzeja.

Pučkom otvorenom učilištu odobreno je 53.089,12 eura, od čega se 13.272,28 EUR odnosi na radove kojima će se urediti podrumska dvorana Hrvatskog doma čime se, nakon obnove velike dvorane, nastavlja ciklus ulaganja u Hrvatski dom.

Također, preostali dio, točnije 39.816,84 eura utrošit će se za nabavu prijenosnog suvremenog kina kojim će se povećati broj i kvaliteta projekcija te omogućiti prikazivanje najnovijih filmova u sklopu manifestacije “Robin ljetno kino”.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

hm, hm

Svaki auto ima čep na vratima, znate li čemu on točno služi?

Nakon obilne kiše ili pranja automobila u unutrašnjosti vrata nakuplja se voda, koju možete pustiti van kroz rupicu na vratima od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×