Kultura
PANONSKI FESTIVAL KNJIGE U OSIJEKU

Bogat program od prvog dana
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Panonski festival knjige će u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice nakladnika i knjižara HGK, i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka biti otvoren 24. svibnja u 12 sati u Dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Ljubiteljima knjige uvodno će se obratiti Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka, te Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK.

Panonski festival knjige novi je sajam knjiga posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima. Prvo izdanje Festivala, od 24. do 28. svibnja bit će mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etabliranih književnih zvijezda Panonije i književne publike. Na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt više od 40 domaćih nakladnika posjetiteljima će ponuditi brojne novitete i promocije knjiga, uz popuste i do 70 posto. Osmišljeno je više od 55 atraktivnih programa, među ostalim, susreti s autoricama i autorima, dječji programi i radionice. Posebna pozornost poklonit će se djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjenu njima, uživati u brojnim raznovrsnim literarnim, kreativnim, dramskim i STEM radionicama.

Prvoga dana na rasporedu je bogat program, koji kreće već u 10 sati, u Dječjem kutku, gdje će GISKO održati Jutarnju pričaonicu. Nastavlja se u 10.30 radionicom Romane Tekić i Tanje Momčilović (Kuća Brlić, Slavonski Brod) koja je rezervirana za osnovnoškolce. U 15 sati će biti održan panel "Misli globalno, piši standardno, pričaj lokalno" na kojemu će govoriti Drago Hedl, Jasna Horvat, Ana Mikić-Čolić i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek. U 17 sati će biti predstavljena knjiga Lászla Végela "Nepokopana prošlost", u 18 sati "Diplomatska oluja" Mate Granića, a u 19 sati "Potop" Damira Karakaša. U Dječjem kutku se program nastavlja u 18 sati pričaonicama i radionicama. Detaljnije o programu Festivala na https://pfk.hr/programi/. T.Kvorka
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike