Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ministarstvo kulture odobrilo sredstva Javnoj ustanovi Pleternica i požeškom Gradskom muzeju

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: arhiva

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ministarstvo kulture odobrilo sredstva Javnoj ustanovi Pleternica i požeškom Gradskom muzeju Požega.eu | Ministarstvo kulture odobrilo sredstva Javnoj ustanovi Pleternica i požeškom Gradskom muzeju

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: arhiva

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Objavljeni su rezultati Javnog poziva za programe digitalizacije arhivske, knjižnične i muzejske građe u 2024. godini iz kojih jer vidljivo da su Gradskom muzeju Požega za projekt Klub čitatelja vlastite prošlosti odobrena novčana sredstva u iznosu od dvije tisuće eura, a Javnoj ustanovi Pleternica za projekt Zvuci tradicije 11 tisuća eura. Ovim novcem Pleterničani će kroz postupke snimanja glazbene građe obogatiti sadržaje u svome Muzeju bećarca kojega stalno posjećuje mnogo posjetitelja. Sredstva je odobrilo Ministarstvo kulture i medija.

Ukupni iznos od 286 tisuća eura odobren je za 40 odabranih programa, od 54 prijava pristiglih na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu u programskoj djelatnosti Digitalizacija arhivske, knjižnične i muzejske građe.
Potpora digitalizaciji kulturne baštine provodila kroz projekt e- Kultura - Digitalizacija kulturne baštine. Projekt e-Kultura u kojem su do sada uključene 103 baštinske institucije, provodilo je Ministarstvo kulture i medija u partnerstvu s Hrvatskim državnim arhivom, Hrvatskom radiotelevizijom, Muzejom za umjetnost i obrt te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.