Vještina scenskog izražavanja

Osmu godinu zaredom u gradu Krku održava se projekt “Mladi za mlade u malome gradu”

Mladen Trinajstić

Ilustracija / Foto Luigi

Ilustracija / Foto Luigi

Tijekom srpnja će se tako u sklopu ovog projekta u gradu Krku održati čak dvije besplatne radionice, obje namijenjene djeci uzrasta od 9 do 14 godina.



KRK – Osmu godinu zaredom u gradu Krku održava se projekt »Mladi za mlade u malome gradu« Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, koji sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Iz projekta je prije sedam godina nastao Dramski studio Frankopan u okrilju kojeg mlade Krčanke i Krčani imaju prigodu širiti svoja znanja i vještine scenskog izražavanja. Tijekom srpnja će se tako u sklopu ovog projekta u gradu Krku održati čak dvije besplatne radionice, obje namijenjene djeci uzrasta od 9 do 14 godina.


Kazališnu radionicu osmu će godinu zaredom voditi akademska redateljica Frana Marija Vulić Vranković. Radionica će se, u dogovoru između polaznika i voditeljice, održavati od 21. do 27. srpnja, i to svakodnevno, u vremenu od 9 do 10.30 sati. Kako nam je predstavila njezina voditeljica, u toj će prigodi mali Krčani imati priliku učiti vježbe zagrijavanja, uvježbavati dramske improvizacije te pritom stvarati desetminutnu ambijentalnu predstavu.


Prvi put ove godine vikend filmsko-kazališnu radionicu predstavnici spomenutog dramskog studija održat će 29. i 30. srpnja, i to u vremenu od 19 do 20.30 sati. Radionicu će, doznajemo od organizatora, ovog puta voditi akademska redateljica Iva Srnec Hamer, a program će se održavati u dvorištu Zavičajne etnografske zbirke Korić u Korniću. Istom prigodom će se sudionicima radioničkog programa ukratko prikazati osnovne razlike između stvaranja kazališne i filmske scene, a okupljanje će biti i mjesto snimanja jednominutnog filma.