Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

NARODNO BLAGO NA JEDNOM MJESTU: Uz Muzej bećarca priprema se i knjiga stihova tog popularnog i zaštićenog napjeva

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | NARODNO BLAGO NA JEDNOM MJESTU: Uz Muzej bećarca priprema se i knjiga stihova tog popularnog i zaštićenog napjeva Požega.eu | NARODNO BLAGO NA JEDNOM MJESTU: Uz Muzej bećarca priprema se i knjiga stihova tog popularnog i zaštićenog napjeva

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Javna ustanova Pleternica u sastavu koje djeluje poznati i popularni Muzej bećarca priprema zanimljivo izdanje. Knjiga bećaraca je naziv, a u dogledno vrijeme bi trebala biti predstavljena javnosti. To je prepoznalo Ministarstvo kulture i medija te za troškove grafičke pripreme i tiskanja knjige odobrilo novčana sredstva u iznosu od pet tisuća eura.

Na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu u programskoj djelatnosti monografija iz područja kulture i umjetnosti pristiglo je ukupno 135 prijava, a za financiranje je odobreno 74 programa. Programi monografija iz područja kulture i umjetnosti u 2024. godini podržani su u ukupnom iznosu od 333,8 tisuća eura.

U odnosu na godinu ranije iznos je povećan za gotovo 40 postotaka što uz sve specifičnosti i opseg područja monografija iz područja kulture i umjetnost, pokazuje porast kvalitete izdanja s posebnim naglaskom na izdanja koja prethodno nisu objavljena, te djela od iznimne važnosti za hrvatsku kulturu i umjetnost. U toj kategoriji je i navedena knjiga koju pripremaju Pleterničani na ponos svih Slavonaca koji vole popularni napjev zaštićen na svjetskoj razini.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.