21. Marulićevi dani: Festival hrvatske drame i autorskog kazališta u Splitu od 26. travnja do 3. svibnja

REKORDAN BROJ PRIJAVLJENIH PREDSTAVA
  
- Za sudjelovanje na 21. Marulićevim danima, Festivalu hrvatske drame i autorskog kazališta, koje će se u Splitu održati od 26. travnja do 3. svibnja, prijavljeno je 40 predstava, što je rekordan broj do sada. Rečeno je to u petak na sjednici festivalskog vijeća, kojom je predsjedao Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost Ministarstva kulture. Podsjetimo, za lanjski festival u propisanom su roku bile prijavljene 22 predstave, od čega 21 iz Hrvatske te jedna iz Srbije.
   
Od prijavljenih predstava, 36 je u produkciji hrvatskih, a četiri u izvedbi inozemnih kazališta. Sve četiri prijavljene inozemne predstave su iz Srbije. Izbornica Marulićevih dana Gordana Ostović izvijestila je Vijeće da je pogledala sve osim dviju prijavljenih predstava. Preostale predstave uskoro će imati premijere, a među njima je i ona splitskoga HNK "Tartufeerie“ Sanje Ivić u režiji Gorana Golovka, koja je na programu 1. veljače.
 
Svoj prijedlog predstava za izvođenje u natjecateljskom dijelu Festivala izbornica će Vijeću predstaviti na idućoj sjednici koja će se u Splitu održati najkasnije potkraj veljače. Na početku sjednice verificiran je i mandat novim članovima Vijeća, vršiteljima dužnosti intendanta i ravnatelja Drame splitskoga HNK, Dušku Mucalu i Anti Čedi Martiniću.
  
Podsjetimo, 20. Marulićevi dani održali su se od 21. do 28. travnja prošle godine. Nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini dobio je "Zagrebački pentagram" Zagrebačkoga kazališta mladih.
 
IRENA DRAGIČEVIĆ
 
VJESNIK, 29.01.2011.