U Beču otvorena izložba o Parku prirode "Učka"

Izložba pod naslovom “Park prirode Učka očima umjetnika” otvorena je u ponedjeljak poslije podne u bečkom sjedištu Ujedinjenih naroda.
 
Izloženo je 40-ak umjetničkih djela desetero austrijskih akademskih slikara u različitim tehnikama: ulje na platnu, akril na platnu, bakropisi, akvareli, pasteli, miješana tehnika.
 
Umjetnici čija su djela izložena čine slikarsku koloniju “Slikari nacionalnih parkova”, a njima se pridružila i opatijska slikarica Miljenka Šepić čija su djela također na izložbi.
 
U razdoblju od dvije godine slikari su u više navrata posjetili Park prirode "Učka".
 
“Skupina akademskih umjetnika otkrila je prirodne ljepote Učke i prenijela svoje dojmove na slikarsko platno u posebnom projektu”, rekao je otvarajući izložbu stalni predstavnik Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama u Beču veleposlanik Neven Madey. Izložba je i turistička promocija Hrvatske i poziv posjetiteljima izložbe da posjete Hrvatsku, rečeno je u prigodnim govorima.
 
Ravnateljica Parka prirode "Učka" Suzi Petričić naglasila je da ljepote prirode ne poznaju granice i zahvalila se koloniji austrijskih slikara što su izabrali Park prirode "Učka" kao temu svoga umjetničkog rada. Uz djela s djela s motivima Parka prirode "Učka" izložena su i djela s motivima austrijskog Nacionalnog parka Hohe Tauern.
 
Organizatori izložbe u Beču, koja traje do 25. ožujka, su Stalna misija RH pri OESS-u, UN i međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanstvo RH u Beču, Javna ustanova Park prirode "Učka" i Katedra čakavskog zbora općine Mošćenićka Draga. (Hina)
 
NOVI LIST, 15.03.2011.