Slobodna Dalmacija - Na Marulićevim danima: od Krleže do Ante Tomića

NATJECAT ĆE SE OSAM PREDSTAVA
 
Na festivalu hrvatske drame i autorskoga kazališta 21. Marulićevi dani, koji će se održati od 26. travnja do 3. svibnja ove godine u Splitu, bit će prikazano osam predstava u službenoj konkurenciji. 
   

FOTO: SLOBODNA DALMACIJA

   
Tako je odlučilo festivalsko vijeće na sjednici održanoj u HNK Split, prihvativši prijedlog ovogodišnje izbornice Gordane Ostović.
  
Na 21. Marulićevim danima bit će izvedene predstave: “Michelangelo Buonarroti” Miroslava Krleže, u izvedbi GKL Zadar, a u režiji Dražena Ferenčine; “Leda” Miroslava Krleže, osječkoga HNK, u režiji Ivana Lea Leme; “Breza” Borivoja Radakovića, koji je dramatizirao istoimenu novelu Slavka Kolara u produkciji varaždinskoga HNK, a u režiji Želimira Mesarića; “Dolina ruža” Ivana Vidića, u izvedbi Kazališta Gavella iz Zagreba, koju je režirao Krešimir Dolenčić; “Drama o Mirjani i ovima oko nje” Ivora Martinića, u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, redateljice Ive Milošević (jedina inozemna produkcija u programu ovogodišnjega festivala); “Reces i ja”, autorski projekt Olje Lozice u koprodukciji Teatra Exit i kazališne družine Kufer; “Ovo bi mogla biti moja ulica”, autorski projekt Jelene Kovačić i Anice Tomić Zagrebačkoga kazališta mladih; te “Čudo u Poskokovoj Dragi”, nastala adaptacijom istoimenoga romana Ante Tomića, koju potpisuje Željka Udovičić, u produkciji Kazališta Kerempuh iz Zagreba, a u režiji Krešimira Dolenčića.
   
Srećko Šestan, ravnatelj Vijeća Marulićevih dana, istaknuo je zadovoljstvo što je 40 predstava prijavljeno za Marulove dane.  J.P.
 
SLOBODNA DALMACIJA, 26.02.2011.