Zagorski list - Osmi susret malih vokalnih sastava

Osmi po redu susret malih vokalnih sastava održan je u Domu kulture u Mariji Bistrici, a u četiri kategorije nastupilo je dvadeset vokalnih sastava, odabranih na županijskim smotrama u devet županija.

Sastavi su nastupili u kategorijama klasične glazbe, suvremenog višeglasja, izvorne pučke glazbe i folklornih zborova.

Na ovom susretu KZŽu predstavljali su: Komorni zbor KPD-a "Zlatarjeve" iz Zlatara i "Arete iz Konjščine", oba sastava pod dirigentskom palicom Adama Mokosa-Pazmana, zatim Ženska vokalna grupa KUD-a "Đurmanec" pod vodstvom Siniše Miklaužića i Glazbena družina "Franjo Dugan" iz Budinšćine, čiji je voditelj Ivan Povijač.

Organizator susreta, koji se po sedmi puta održao u Mariji Bistrici je Hrvatski Sabor kulture uz suorganizatore: Zajednicu amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ, Ojpćinu Marija Bistrica, KUD "Lovro Ježek" Marija Bistrica, OS "Marija Bistrica" i Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo kulture RH i Krapinsko-zagorska županija. Nastupe malih vokalnih sastava pratilo je i vrednovalo Stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Marijan Makar i Robert Homen. Oni će se pismeno detaljno očitovati o svim nastupima, ali su na okruglom stolu sa svim voditeljima, nakon samih nastupa izrazili zadovoljstvo nastupima i pokazanim napretkom od prošle godine.

Također, izabrali su dva sastava koja će nastupiti 19. studenog na manifestaciji „Razglednica Hrvatskog sabora kulture 2011.", u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. To su Ženska vokalna grupa Pjevačkog zbora "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca i Folklorna družina "Vuga" Karlovac.
 
ELVIS LACKOVIĆ

ZAGORSKI LIST, 08.11.2011.