Glas Slavonije.hr - Zagrebačka filharmonija oduševila Vukovarce

Koncert Zagrebačke filharmonije, koja je u Vukovaru gostovala u subotu navečer, oduševio je Vukovarce koji su do posljednjeg mjesta ispunili vukovarski Hrvatski dom. Mnogi su nakon koncerta - dosad 14. gostovanja Zagrebačke filharmonije u Vukovaru - govorili o "prekrasnom ugođaju". 
  
Na programu su bila djela W.A.Mozarta i B.Papandopula, uz dirigenta Leopolda Hagera i sopranisticu Lidiju Horvat Dunjko. Ulaz je bio slobodan.
   
Koncert su organizirali Gradski muzej Vukovar i vukovarska Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom, uz financijsku potporu Ministarstva kulture. Inače, prvi je put Zagrebačka filharmonija u Vukovaru gostovala prije 14 godina, u ambijentu tada još razorenog Dvorca grofova Eltz. Koncerti se od tada pred vukovarskom publikom održavaju svake godine.
 
Već je najavljeno i sljedeće gostovanje zagrebačkih filharmonista, i to iznova u Dvorcu Eltz, reprezentativnoj građevini u kojoj će se ponovno smjestiti vukovarski muzej, nakon dovršetka obnove koja se ove godine intenzivirala.(S.B.)