Zadarski list - Tradicionalni plesovi u kolijevci hrvatstva

NA LJETNOJ POZORNICI U NINU NASTUPIO ANSAMBL "LINĐO" IZ DUBROVNIKA
  
Na ljetnoj pozornici pored srednjovjekovne crkvice sv. Križa u sklopu Ninskog kulturnog ljeta u subotu navečer nastupio je čuveni dubrovački ansambl "Linđo". Pedesetak vrhunskih glazbenika amatera pod vodstvom direktorice Dubravke Šarić i plesnog voditelja sa 38 godina plesnog staža Marijem Krstićem stvorilo je neponovljivu atmosferu u kojoj je uživao brojni okupljeni auditorij sastavljen od Ninjana, Zadrana te ninskih prigradskih mjesta i domaćih i stranih gostiju.
    
 

FOTO. ZADARSKI LIST

    
Gostovanje dubrovačkih pučkih glazbenika i njihova vodstva organizirala je viša savjetnica za društvene djelatnosti grada Nina prof. Mirjana Knežević, koja je ujedno biranim i toplim riječima otvorila i zatvorila ovu nezaboravnu manifestaciju.
 
Program je započeo poznatom poskočicom "Linđo" te pjesmama i plesovima s prostora čitave Lijepe Naše što ih ansambl izvodi na Dubrovačkim igrama. Poseban pečat večeri dali su starogradski napjevi i plesovi iz Dalmacije te iz valpovačkog, šokačkog i bunjevačkog kraja, u kojima je do izražaja došao virtuozitet plesača koji se se strahovito brzo okretali.
  
-Ambijent i scena su neponovljivi. Vjerujem da su naši mladi glazbenici i pučki pjevači opravdali ono što se od njih očekivalo, rekao je nakon događaja plesni voditelj Linđa Mario Kristić.
 
Prezadovoljna i vesela publika, u kojoj je bio i ninski gradonačelnik Emil Ćurko, goste iz Dubrovnika ispratila je s pozornice gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom. Ovaj glazbeni spektakl za koji su scenu, rasvjetu i ozvučenje pripravili članovi zadarskog "BD Sounda" Branko Stulić i Davor Barić organizacijski i financijski je osigurao Grad Nin uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske iz Zagreba.
  
- Bila nam je čast i ponos doći u kolijevku hrvatstva. Primljeni i ugošćeni smo na način koji se ne zaboravlja. Ovo je bio od srca naš dar Gradu Ninu i ovoj predivnoj publici, vjerujemo da ćemo se za dvije godine ponovno sresti ovdje u ovom čarobnom gradu, rekla je direktorica Linđa Dubravka Šarić.
  
BRANKO BOŽIĆ
 
 ZADARSKI LIST, 26.07.2011.