Zadarski list - Ninskim tamburašima srebrna plaketa

NA 34. MEĐUNARODNOM FESTIVALU TAMBURAŠKE GLAZBE U SLAVONIJI ČLANOVI NINSKOG KUD-a BRANIMIR POSTIGLI USPJEH
 
Osvojivši 84 boda u kategoriji dječjih tamburaških orkestara prema procjeni i ocjeni stručnog žirija festivala svrstani su u red orkestara koji su osvojili srebrnu plaketu "Tambura Pajo Kolarić11. Na ovaj način tamburaški orkestar KUD-a Branimir iz Nina je ponovno stao uz bok najboljih hrvatskih tamburaša.
 
- Na 34. međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe, koji se u Osijeku održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, ninski tamburaši članovi KUD-a Branimir ponovno su osvojili srebrno odličje. Nakon trogodišnjeg izostanka s festivalske pozornice kada su se redovi orkestra popunjavali mladim tamburaškim snagama, koje su vrijedno uvježbavale glazbene programe, uslijedio je rezultat.
 
Ovogodišnji festival trajao je od 13. do 22. svibnja, a ninski tamburaši su nastupili posljednji dan festivala u Našicama. Osvojivši 84 boda u kategoriji dječjih tamburaških orkestara prema procjeni i ocjeni stručnog žirija festivala svrstani su u red orkestara koji su osvojili srebrnu plaketu "Tambura Pajo Kolarić". Na ovaj način tamburaški orkestar KUD-a Branimir iz Nina je ponovno stao uz bok najboljih hrvatskih tamburaša. Na festivalu su nastupili: Anđela Stulić, Petra Čvrljević, Anđela Šalov, Nikolina Škibola, Nina Relja, Karla Matešić, Martina Surić, Lorena Relja, Antonija Surić, Petar Keri, Karmen Matešić, Luka Čvrljević, Vinona Burela, Matea Kosović, Luka Ljubičić, Jelena Burela, Kristina Glavan.
 
Orkestar je nastupio pod dirigentskom palicom voditeljice Ivane Burela kojoj članovi žirija predviđaju sjajnu budućnost. Povratak ninskog tamburaškog orkestra na pozornicu festivala dočekan je s velikom radošću organizatora festiyala koji su istaknuli da je novi postav tamburaškog orkestra iz Nina pravo otkriće uz vjeru da će budući rezultati biti još bolji nego sada.
 
Mladi ninski glazbenici na festival su putovali u pratnji Marije Dejanović, predsjednice KUD-a, Grozdane Klarin, voditeljice najmlađih tamburaša, i Andreja Jakuša, sada već bivšeg maestra tamburaškog orkestra iz Nina, ujedno mentora sadašnje dirigentice Ivane Burele.
 
Da bi boravak u Slavoniji ostao u nezaboravnom sjećanju, organizatori putovanja su priredili iznenađenja. Prvi dan se boravilo na imanju Pustara Višnjica kod Slatine. To je imanje nakon predstavljanja u Ninu u ožujku ove godine dobilo poput Nina oznaku destinacije izvrsnosti za 2010. godinu.
 
Bila je to prigoda da mladi iz Nina uživaju u vožnji kočijom, jahanju konja, razgledavanju seoskog gospodarstva i boravkom u prirodi. Poslijepodne je bilo i razgledavanje Osijeka.
 
BRANKO BOŽIĆ
 
ZADARSKI LIST, 28.05.2011.