Međimurske novine - Otvoreno peto izdanje sajma Mesap Libar 2012. u Nedelišću

U petak je u Nedelišću uz brojne uzvanike, goste i prijatelje knjige otvoreno peto izdanje MESAP Libara - sajma knjiga. Sajam knjiga otvorio je zamjenik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević - Vaki. Ukupan broj izlagača popeo se na 60, što je povećanje za 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Sadržaj sajma je proširen ponudom informatičke opreme, audio i video tehnikom, te glazbenim instrumentima i opremom. Uz izložbeni karakter sajam je imao i prodajni karakter, a ulaz je bio besplatan. Svaki posjetitelj mogao je pronaći nešto za sebe, rekli su organizatori.

Prvog dana sajma naglasak je bio na školskoj knjizi. Zbog toga su organizirane posjete učenika osnovnih i srednjih škola, članova knjižnica i književnih klubova. Subota je bila predviđena za promociju beletristike i stručne literature, a u nedjelju se predstavljala vjerska literatura.

Bogati popratni sadržaj sajma

Na sajmu su se predstavile i kazališne skupine, te slikari i kipari okupljeni u udruzi Likovna republika koji organiziraju radionica za mlade.

U petak su predstavljeni pisci za djecu Željka Horvat Vukelja, Brfuno Kuman, te Marica Milčec a u subotu su nastupile mažoretkinje i mali folkloraši „Seljačke sloge “ Nedelišće. Istog dana, posjetitelji su mogli pogledati kazališnu predstavu - KUD Strahoninec.

U nedjelju je gost bio Krešimir Mišak, voditelj kultne emisije „Na rubu znanosti “ koji je održao predavanje na temu“ Predstavljanje knjiga i svijet na rubu znanosti“ . Vladimir Kalšan, povjesničar i ravnatelj muzeja Međimurja održao je predavanje na temu: „Povijest naselja Nedelišće“. Organizirana je nagradna igra za posjetitelje, nastupi tamburaša, te radionice. (JŠ)