Summit kreativnih i kulturnih industrija (21.5.2015.)

     Prvi hrvatski Summit kreativnih i kulturnih industrija održava  se 21. i 22. svibnja 2015. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.  Summit na temu „Gospodarstvo stvaranja" zajednički organiziraju Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatska udruga poslodavaca - koordinacija kreativnih i kulturnih industrija.
 
     Dvodnevni program Summita uključuje predstavljanje rezultata Nacionalne studije mapiranja sektora kreativnih i kulturnih industrija u RH koju je izradio Ekonomski institut u Zagrebu, kao i dodjelu Nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju.
 
     Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija – HKKKKI osnovan je na inicijativu Ministarstva gospodarstva 2013., a zamišljen je kao posrednik koji teži uspostavljanju komunikacije i suradnje među sektorima te umrežavanju predstavnika industrije, državnih i akademsko-znanstvenih institucija.
 
    Summit se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a ministar kulture Berislav Šipuš, sudjelovat će u radu  panela „Značaj kreativnih i kulturnih industrija za razvoj hrvatskog gospodarstva i društva“.

Više: http://www.summit.hkkkki.eu/