Poziv za iskaz interesa - Osnivanje skupine stručnjaka za Europsku prijestolnicu kulture

Europska komisija objavila je  27. lipnja 2014. otvoreni poziv za iskaz interesa za osnivanje skupine stručnjaka koji će biti potencijalni članovi stručnog povjerenstva za inicijativu EU Europska prijestolnica kulture.
 
Europski parlament, Vijeće i Komisija će odabrati po tri stručnjaka, a Odbor regija jednog,  iz ove skupine te ih imenovati članovima stručnog povjerenstva u skladu sa svojim postupcima.
 
U pravilu se stručnjaci imenuju na razdoblje od tri godine.
 
Uloga povjerenstva je ocijeniti pristigle prijave gradova koji se natječu za naslov Europske prijestolnice kulture, preporučiti jedan grad za naslov i nadzirati pripremu gradova do godine naslova.
 
Poziv za iskaz interesa pruža dodatne informacije o inicijativi Europska  prijestolnica kulture kao i o postupcima odabira i praćenja. Također navodi kriterije koje stručnjaci trebaju zadovoljiti kako bi se mogli upisati u skupinu.
 
Poziv je otvoren do 31. prosinca 2020. Stručnjaci se mogu prijaviti u bilo koje vrijeme do posljednja tri mjeseca  trajanja poziva, međutim, pozvani su da iskažu svoj interes čim prije.
 
Više