Mala performerska scena u katalogu uspješnih primjera ulaganja u kulturu (26.8.2015.)

     Mala performerska scena uvrštena je u katalog uspješnih europskih primjera ulaganja u kulturu koja doprinose lokalnom razvoju.
Katalog je dio projekta koji se financira u sklopu programa EU-a Kreativna Europa, a u okviru inicijative Europske komisije Kultura za gradove i regije za potporu razmjeni i prijenosu iskustava te dobre prakse među gradovima i regijama u području kulturne politike. Tako je i cilj projekta u sklopu kojeg je katalog sastavljen bio istražiti postojeće prakse u kulturi te omogućiti razmjenu znanja, kao i bolje razumijevanje uspješnih primjera ulaganja u kulturu. U katalog je uključeno 70 odabranih studija slučaja o uspješnim lokalnim praksama gdje su ulaganja u kulturu značajno doprinijela lokalnom razvoju grada.

     Mala performerska scena neprofitna je organizacija koja se bavi produkcijom, promicanjem i razvojem izvedbenih umjetnosti, od cirkusa i ulične umjetnosti do plesa i kazališta. Organizator je Festivala novog cirkusa, koji se održava u Zagrebu od 2005. godine, a radi se o međunarodno priznatom projektu koji se bavi suvremenim cirkusom, u sklopu kojeg se ugošćuju brojni međunarodni umjetnici, kao i lokalne cirkuske skupine. Organizacija također stoji iza Cirkuskog informacijskog centra čiji je cilj promicanje cirkuske umjetnosti te organiziranje raznih cirkuskih aktivnosti i performansa na javnim, neočekivanim mjestima.
Više informacija možete saznati na sljedećoj poveznici: http://www.cultureforcitiesandregions.eu/culture/cities_and_regions/Catalogue_practices