Poziv za izradu studije o razvoju publike (9.7.2015.)

     Cilj studije je identificirati uspješne pristupe i metode za razvoj publike, kao jednog od prioriteta programa Kreativna Europa, za europske kulturne organizacije.

     Poziv za izradu studije o razvoju publike odnosi se na aktivnosti koje služe kako bi se zadovoljile potrebe postojeće i potencijalne publike i koje pomažu u izgradnji odnosa između organizacija i njihove publike.
     Razvoj publike obuhvaća široku paletu aktivnosti, a uspješni pristupi i metode mogu se značajno razlikovati za različite vrste i veličine kulturnih organizacija.
     Pristupi i metode analizirane u studiji dijelit će se s kulturnim organizacijama diljem Europe i koristit će se kao temelj za kriterije za odabir budućih natječaja programa Kreativna Europa

     Cilj studije je poduprijeti voditelje ustanova u kulturi dokazima o nužnosti većeg okretanja publici unutar njihovih organizacija i struktura, kao i u odnosima s tijelima javnih vlasti,  pokroviteljima, sponzorima itd.
     Sektor kulture daje ključan doprinos povećanju broja radnih mjesta i rasta u Europi, a također može pomoći oko izazova socijalne inkluzije, štiteći pri tom kulturnu raznolikost Europe.
     Stavljanjem razvoja publike u središte djelovanja kulturnih organizacija pojačat će se doprinos kulture tim ciljevima.

    Rok za prijavu na poziv je 21. kolovoza 2015.
 
Više