Konferencija „Najbolji u baštini“ od 24. − 26. rujna 2015. godine (24.7.2015.)

Slika T H U M BO V I/KE Kultura mala .jpg

Najbolji u baštini“ jedina je međunarodna godišnja smotra nagrađivanih muzeja, baštine i konzervatorskih projekata iz cijeloga svijeta.
 


Ove godine u Dubrovniku će se održati 14. izdanje konferencije u organizaciji nevladine organizacije Europska udruga za baštinu iz Zagreba , u suradnji s  Europom Nostrom  i Međunarodnim savjetom za muzeje te uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Dubrovnika.

Na konferenciji će se predstaviti 28 dobitnika nagrada iz cijelog svijeta, uključujući nekoliko laureata Nagrade Europske unije za kulturnu baštinu – Europa Nostra.

Također će biti predstavljeni i projekti iz Kine, SAD-a, Japana, Irana, Australije, Kanade i Rusije.

Ovom se konferencijom želi podići svijest o primjerima dobre prakse i sudionicima pružiti uvid u inovativne prakse te uspješne i profesionalne pristupe upravljanja.

Program je bogat društvenim i kulturnim sadržajem, a održava se u renesansnoj povijesnoj jezgri Dubrovnika upisanoj na Popis svjetske baštine UNESCO-a. Organiziran je uz pomoć Dubrovačkih muzeja koji će ponuditi večernje obilaske svojih muzeja.
Seminar pod nazivom „Financiranje institucija koje se bave baštinom u vrijeme financijske krize“ održat će se nakon konferencije 27. rujna u  Međusveučilišnom centru Dubrovnik.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/Europa Nostra najveće je priznanje koje se dodjeljuje u području kulturne baštine u Europi. Nagrada se dodjeljuje uz potporu programa Kreativna Europa i u partnerstvu sa savezom Europa Nostra.
Sve informacije o programu konferencije dostupne su na internetskoj stranici „Najbolji u baštini“.