Natječaj za kulturne studije slučaja

     U sklopu projekta Kultura za gradove i regije koji se financira iz programa EU Kreativna Europa, otvoren je novi natječaj za studije slučaja koji se fokusira na primjerima uspješnih kulturnih inicijativa koje su doprinijele lokalnom razvoju gradova i regija Europe.
     Trogodišnji program kojim upravljaju mreže EUROCITIES, KEA European Affairs i European Regions Research and Innovation Network (ERRIN) ima za cilj ispitati postojeće kulturne prakse i njihov utjecaj na lokalne i regionalne razvojne strategije.
     
     Kroz projekt će se poticati razmjena informacija i praksi kako bi se razumjeli utjecaji ulaganja u kulturni sektor. Glavni rezultati natječaja su:
  • katalog od 70 studija slučaja
  • tematski studijski posjeti 15 gradova/regija, uključujući ukupno 60-95 gradova/regija
  • stručna obuka namijenjena za 10 gradova/regija
 
      Projekt je namijenjen gradskim i regionalnim upravama iz zemalja koje sudjeluju u programu EU Kreativna Europa. Kako bi sudjelovale u natječaju uprave moraju predati relevantne studije slučaja koristeći poseban upitnik. Rok za predaju dokumentacije je 20. veljače 2015. g.

     Posebna web stranica projekta je u izradi, a u međuvremenu više informacija možete saznati na sljedećim web stranicama: EUROCITIES, KEA i ERRIN.


Više