Učimo o filmu u Lokvama (Primorsko-goranska županija) 20. studenoga 2017. godine


Učimo o filmu u Lokvama (Primorsko-goranska županija) 20. studenoga 2017. godine

Ruksak (pun) kulture s programom Film u rukama gostovao je 20. studenoga 2017. godine u Osnovnoj školi Rudolf Strohal u Lokvama.  Na programu je sudjelovalo 20-ak učenika od 5. do 8. razreda te ravnateljica Borka Kezele i učitelji Vedrana Frlan, Andreja Marković, Vladimir Rogulić, Anabela Rudolf i Lucija Bobić.

Program koji je osmislila voditeljica Dalije Dozet ima za cilj učenike upoznati s razvojem filmske umjetnosti i načinima stvaranja filma. Uvodno predavanje govori o nastanku filmske umjetnosti i filmskim rodovima te se kroz poticanje rasprave o filmskim profesijama (klaper, scenograd, scenarist, redatelj, montažer, snimatelj, producent) i procesu stvaranja filma, učenike uključuje u kritičko razmišljanje i iznošenje vlastitih zaključaka što im pomaže tijekom rada na vlastitim filmskim uradcima za vrijeme praktičnog dijela programa.

Nakon uvodnog predavanja učenici su imali priliku pogledati nekoliko avangardnih eksperimentalnih filmova te i sami prionuti radu na 16-mm filmskim trakama na kojima su u tehnici direktne animacije napravili svoj film.