Plesom do harmonije u Topuskom (Sisačko – moslavačka županija) 27. studenog 2017. godine


Plesom do harmonije u Topuskom (Sisačko – moslavačka županija) 27. studenog 2017. godine

Program "Korak ka plesu" održan je 27. studenog 2017. godine u Srednjoj školi Topusko u Topuskom. Izvedbu u Topuskom je pogledalo 150 učenika, a na radionici je sudjelovalo njih 25 te pet odgojno – obrazovnih djelatnika. Program je realiziran kao izvedba plesne predstave "Točka sabiranja", predstave BADco, autorica Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec, u izvedbi Ane Kreitmeyer i Ivane Pavlović i radionica koja je uslijedila nakon izvedbe predstave.

Kako je predstava o komunikaciji između dva tijela, kao i o komunikaciji u plesu i o plesu, radionica je bila ključna za dublje razumijevanje samog umjetničkog rada. Koristeći različita sredstva kako bi se približila istoj temi, sagledavajući temu predstave kroz vježbe i zadatke koje su angažirale polaznike u praktično iskustvo, ali istovremeno osvještavajući pitanje dijaloga kao komunikacijski format.

Ruksak (pun) kulture je prvi program koji dovodi suvremene plesne produkcije u sredine gdje te umjetnosti nema s ciljem da razvija senzibilitet djece i mladih za kazališnu i plesnu umjetnost te je kao takav bez ikakve sumnje program kojeg želimo podržati, što kroz sudjelovanje, što kroz dijeljenje iskustava te prijedloga za moguće daljnje usklađivanje parametara njegove provedbe i kvalitetu samog prijenosa.