Iš'o Viljo u dućan i pristojno rekao dobar dan u Vinkovcima (Vukovarsko-srijemska županija) 20. studenog 2017. godine


Iš'o Viljo u dućan i pristojno rekao dobar dan  u Vinkovcima (Vukovarsko-srijemska županija) 20. studenog 2017. godine

Program Kazališna predstava Iš'o Viljo u dućan održan je u Dječjem vrtiću Bajka u Vinkovcima 14. studenog 2017. godine. U programu je sudjelovalo 90-oro djece u dobi od dvije do sedam godina, ravnateljica vrtića Ana Zulumović i odgajateljice Ivana Pajtler i Zrinka Špoljarec.
Izvedbom predstave o psiću Vilji koji odlučuje u potpunosti sam posjetiti dućan i obaviti kupnju potrepština za taj dan započinje cjelokupni program. Predstavu izvodi glumica – lutkarica Morana Dolenac s kojom su djeca nakon izvedbe pričali o glavnom protagonistu psiću Vilji i o načinu izvođenja predstave s lutkarskim rekvizitima.

Nakon izvedbe djeca su, potaknuta dogodovštinama psića Vilje, živahno razgovarala i raspravljala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Pusti me, mogu ja to sam/sama“. Na radionici su, uz organizatore programa, sudjelovale odgajateljice Zrinka Raić i Senka Filipćić.
Cilj radionice bio je razviti samopouzdanje i samostalnost kod djece u izvršavanju svakodnevnih radnji te svijest o traženju pomoći i savjeta u slučaju da neku radnju ne mogu samostalno obaviti. Kroz crtanje i bojanje glavnog protagonista iz psića Vilje te paralelnog poticanja na komentiranje sadržaja predstave na radionici se stvorilo okruženje u kojem su djeca s veseljem i zanimanjem izrađivali zadane makete i iznosili svoja mišljena o predstavi koju su pogledali.

Uz navedeno, polaznici  radionice su se upoznali i s novom likovnom tehnikom izrade manjih maketa kako bi mogli izrađivati makete svoga zavičaja.