Beat Busters radionica ritma u Kotoribi (Međimurska županija) 24. studenoga 2017.


Beat Busters radionica ritma u Kotoribi (Međimurska županija) 24. studenoga 2017.

Program Beat Busters radionica ritma, voditelja glazbenika Valenta Samardžije,  održana je u Osnovnoj školi Joža Horvat u Kotoribi 24. studenoga 2017. godine. U programu je sudjelovalo 40 učenika od 13 do 15 godina i 4 odgojno-obrazovna djelatnika.  

Radionica je započela podjelom i prilagodbom udaraljki, zvečaka, lonaca, kanti, kutija i svega drugoga što se može naći u blizini, a proizvodi zvuk.  Za svaku tematsku cjelinu odabran je jedan ritam, koji spada u suvremenu produkciju glazbe kao što su  plesni ritmovi od techna, drum and bassa do salse i reggea. Nakon uvoda koji obuhvaća nastanak odabranog ritma predstavlja se „analogni sekvencer“, ploča koja prikazuje poziciju udaraca u odnosu na vrijeme unutar takta.

Beat Busters Radionica održana je u predvorju škole. Muziciranje je započelo odmah i u istom trenutku postalo zabavno i uzbudljivo. Glavni rezultat je stvaranje zajedništvo i potpore. Stariji učenici škole okupili su se u velikom broju i koncentrirano pratili upute instruktora. Neki sudionici pokazali su izniman talent, a drugi su s malo više napora pokušavali pratiti ostale. Ravnateljica Snježana Matoš i tri profesorice pomagale su u izvođenju programa i koordinaciji djece. Učenici su bili jako zadovoljni. Nakon radionice zaključeno je kako treba nastaviti s ovom aktivnošću u smislu edukacije o modernim ritmovima i plesu koja već u tradicionalnom folklornom obliku postoji u školi.