Mjehurići razveselili djecu u Bjelovaru (Bjelovarsko-bilogorska) 8. studenog 2017.

U Osnovnoj školi Bjelovar te Područnoj školi „Gornje Plavnice“ u Bjelovaru, 8. studenog 2017. godine, gostovala je Lada Bonacci sa svojom predstavom Boban/Hadž – Manev: „Ninin svijet mjehurića“ i radionicom „U zdravom tijelu zdrav duh!“. U cjelokupnom programu sudjelovalo je 17-ero djece  od 6 do 12 godina te učiteljica Jadranka Blažević i učitelj Milijan Bojanović.

Program je osmišljen kako bi se djeci približila važnost brige o zdravlju, higijeni i potrebi za sportom. Glavna protagonistica predstave, djevojčica Nina, svijet oko sebe promatra kroz mjehuriće sapunice te priča priču o pravilnoj prehrani, ljubavi prema sportu i važnosti brige o svom zdravlju. Učenici su u početku suzdržano gledali predstavu, uključujući se kad su im bila postavljena pitanja – trebalo im je vremena da se opuste i da počnu reagirati na sadržaj predstave. Veselilo ih je promatrati lutke u predstavi (sapun, spužva, češalj i četkica za zube), otkriti od kojeg su materijala i pokušati ih animirati. Za mnogu djecu i učenike ovo je bio prvi susret sa scenskom lutkom na taj način.

Radionica nakon predstave usmjerena je na interakciju svih sudionika kroz različite igrice i kvizove znanja u kojima se dodatno uči o važnostima pravilne prehrane i zdravlju ali i o cjelokupnom procesu stvaranja kazališne predstave. Cilj je djecu i učenike upoznati s osnovama kazališnog umijeća  stajanja na sceni i kreiranja materijala iz improvizacije (ne okretati leđa publici, biti dovoljno glasan te kreirati priču iz improvizacije koja ima početak, sredinu i kraj).  Djeca i učenici izuzetno su lijepo i koncentrirano sudjelovala u radionici.

Učiteljice su bile srdačne i tople te su pružale pedagošku podršku tijekom cijele predstave i kasnije radionice.