Sportom do zdravlja u Kominu (Dubrovačko – neretvanska županija) 1. prosinca 2017. godine

U Osnovnoj školi Ivo Dugandžić – Mišić  u Kominu , 1. prosinca 2017. godine gostovale su Jelena Hadži – Manev i Lada Bonacci s predstavom Boban/Hadž – Manev: „Ninin svijet mjehurića“ i radionicom „U zdravom tijelu zdrav duh!“. U cjelokupnom programu sudjelovalo je 53 učenika  od 7 do 9 godina te učiteljice Marija Bantić, Slavica Medak, Katarina Visković i Jelena Oršulić.

Program je osmišljen kako bi se djeci približila važnost brige o zdravlju, higijeni i potrebi za sportom. Glavna protagonistica predstave, djevojčica Nina, svijet oko sebe promatra kroz mjehuriće sapunice te priča priču o pravilnoj prehrani, ljubavi prema sportu i važnosti brige o svom zdravlju. Učenici su tijekom izvedbe bili vrlo zainteresirani i koncentrirani na predstavu te su prepoznavala situacije iz svog života i smijala im se (najveći smijeh izazvao je dio predstave u kojem je glavna protagonistica Nina „cvilila“ kako joj je dosadno kupati se). Predstava je kod učenika izazvala simpatije zbog toga što su  prepoznala način na koji i oni pokušavaju „zaobići“ neke roditeljske naredbe.  Edukativni momenti u predstavi poput važnosti čistoće, tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane i dovoljno sna uspješno su prenesi prisutnim učenicima.

Radionica nakon predstave usmjerena je na interakciju svih sudionika kroz različite igrice i kvizove znanja u kojima se dodatno uči o važnostima pravilne prehrane i zdravlju ali i o cjelokupnom procesu stvaranja kazališne predstave. Cilj je djecu i učenike upoznati sa osnovama kazališnog umijeća  stajanja na sceni i kreiranja materijala uz pomoć improvizacije (ne okretati leđa publici, biti dovoljno glasan te kreirati priču iz improvizacije koja ima početak, sredinu i kraj).  Učenici su se zabavili i s interesom sudjelovali u radionici te su ih učiteljice pomno pratili bodrile u radu.