Puž muž i prijatelji posjetili Varaždin (Varaždinska županija) 24. studenog 2017. godina


Puž muž i prijatelji posjetili  Varaždin (Varaždinska županija) 24. studenog 2017. godina

Kazališna družina Pinklec sa svojim programom, koji uključuje kazališnu predstavu „Puž muž“ i radionicu Ekete bekete, gostovala je u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislava Špoljar u Varaždinu, 24. studenog 2017. godine. U programu je sudjelovalo 85 učenika od 1. do 8 te 12 odgojno – obrazovnih djelatnika. 

Program koji su izveli Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Igor Baksa i Davor Doklej počinje izvedbom predstave o pužu i simpatičnom prijateljstvu koje se razvija između različitih životinja u skučenom prostoru malog jezerca.  Uz puža, djecu tijekom predstave zabavljaju tri žabe, crni kos, vjeverica, zec i miš koji kroz igru sklapaju nesvakidašnje prijateljstvo.

Cilj predstave bio je djeci prikazati važnost i vrijednosti neposredne igre odnosno interakcije u kojoj se razvijaju emocionalne i socijalne kompetencije te kroz zabavan način oživljavaju razne brojalice koje su u suvremenom svijetu pomalo pale u zaborav.

Nakon izvedbe djeca su raspravljala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Ekete bekete“. Cilj radionice bio je djeci osvijestiti važnost igre i interakcije te ih naučiti pravilima međuljudskih odnosa.