Emocijama do glazbe u Svetvinčentu (Istarska županija) 23. studenoga 2017.


Emocijama do glazbe u Svetvinčentu (Istarska županija) 23. studenoga 2017.

Program Izgradnja zajednice zvukom, tišinom, ritmom održan je u Svetvinčentu 23. studenoga 2017. godine u Osnovnoj školi Svetvinčenat. U programu je sudjelovalo 39 učenika od 5. do 8. razreda, 6 odgojno-obrazovnih djelatnika: Ljiljana Matijaš, Milana Stajčić Jaklin, Mirjana Doblanović Pekica, Diana Macan, Noel Šuran, Kristina Prhat i ravnateljica Ana Radolović.

Program je vodio Branko Trajkov Trak, dugogodišnji bubnjar grupe Zabranjeno pušenje. Nakon kratkog nastupa učenici su učili o načinu korištenja ritma i zvuka, ali i tišine u svrhu prenošenja emocionalnih poruka. Kroz upoznavanje s novim glazbenim instrumentom polaznicima je omogućena sloboda razvijanja vlastite kreativnosti i istraživanje načina oblikovanja emocija putem glazbenog instrumenta.

Osim glazbenog predznaka ova bubnjarska radionica imala je za cilj na zabavan i djeci lako shvatljiv način, kroz kreativni proces stvaranja glazbe u sinergiji s tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama koncentracije, naučiti ih iskazivanju emocij.