Projekcija filma Ovisnik o internetu, Kožino (Zadarska županija) 7. prosinca 2017. godine

Projekcija filma Ovisnik o internetu održana je u Osnovnoj školi  Kožino, 7. prosinca 2017. Nakon interaktivnog desetominutnog uvodnika koji je proveo voditelj, filmski kritičar  Nino Kovačić, projekcija filma održana je za 29 učenika od 5. do  8. razreda. Ovisnik o internetu nije samo film koji je za tu dob vrlo aktualan svojom tematikom, već  učenicima predstavlja i filmski rod (dokumentarni film) a specifičan je i mjestom radnje (Kina). Nakon filma učenici su dobili priliku upoznati filmskog redatelja Nebojšu Slijepčevića, čija je specijalnost dokumentarni film, s kojim su 20 minuta interaktivno razgovarali o njegovom zanimanju, iskustvu, te ukratko prošli sve faze stvaranja filma.

Učenici su vrlo zrelo razmišljali o problemima koji su predočeni u filmu, povezujući ih s vlastitim svakodnevicama, a ponajprije o nedostatku komunikacije između roditelja i glavnih likova te razlozima njihovih ekstremnih bjegova od stvarnosti. Učenici su pokazali otvorenost prema različitim i kompleksnijim temama, poput uloge pojedinca u društvu i institucijama koje provode kontrolu ljudi.

Početnom i usputnom razmjenom dojmova o filmovima (pri tome usvajanjem filmskog jezika) – potaknuli smo argumentiranu raspravu o filmu u koju su bili uključeni svi učenici.