Kreativno prostorno crtanje u Svetom Martinu na Muri (Međimurska županija) 27. listopada 2017.

 Program Kreativno prostorno crtanje u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri vodila je doc. dr. art. Ines Matijević Cakić, profesorica na  Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Dvadeset učenika (od 5. do 8. razreda kroz razgovor su promišljali o područjima likovnog oblikovanja i vrstama umjetnosti (ples, kiparstvo, film, arhitektura, slikarstvo, fotografija).

   Motiv radionice bio je prostorna crtačka kompozicija, odnosno prostorni crtež po zamišljanju novog urbanističkog plana njihovog rodnog mjesta. Učenici su usvojili nastajanje različitih vrsta crta koje nastaju kroz oblikovanje žice kao likovnog elementa crte, a razvijaju percepciju, kreativnost i divergentno mišljenje. Učenici su usvojili pojam prostornog crteža i pojam linijski istanjene mase. Nakon radionice održano je vrednovanje učeničkih radova. Svaka grupa učenika prezentirala je svoj rad, a svi su zajedno kombinirali prikazane radove u zajedničku kompoziciju. 

   Učenici su aktivno sudjelovali u realizaciji zadatka. Kroz vrednovanje je bilo vidljivo da su učenici postigli cilj radionice te usvojili sve likovne problem i pojmove. Učenici su napravili zajedničku izložbu  izrazito zadovoljni postignutim radom. Po završetku radionice voditeljica je učenicima predstavila studijske programe u Osijeku na Umjetničkoj akademiji i Građevinskom fakultetu.