Budi redatelj na jedna dan u Požegi (Požeško – slavonska županija) 21. studenog 2017. godine


Budi redatelj na jedna dan u Požegi (Požeško – slavonska županija) 21. studenog 2017. godine

U Požegi je radionica Snimi film mobitelom održana u Poljoprivredno-prehrambenoj školi 21. studenog 2017. godine. U radionici je sudjelovalo 21 učenik te dvije profesorice. Na samom početku izvoditelje su srdačno dočekali ravnateljica škole Marija Grgić i novinari te je vijest o održavanju radionice objavljena u više medija.

Nakon teorijskog dijela predavanja u trajanju od dva školska sata, učenici su podijeljeni u grupe u kojima su krenuli razvijati svoje ideje u filmske priče za svoje filmove. Željene teme za snimanje bile su ozbiljne i vrlo interesantne. Nakon suradnje s mentorima Lanom Kosovac i Matijom Drnikovićem učenici su počeli razvijati svoje filmske priče, krenuli su ih raskadriravati i pripremati se za snimanje. Samostalno su se podijelili u uloge redatelja, snimatelja, glumce itd. Prilikom snimanja pokazali su iznimnu brzinu i vještinu te su filmovi snimljeni u bržem roku nego što je to bilo predviđeno. Također, učenici su samostalnije snimali svoje filmove uz povremeno nadgledanje mentora.

Učenici su vrlo brzo savladali montažni proces tako su svi filmovi pogledani te analizirani. Snimljeni filmovi su: Djeca sa zidića, Propali film, Naša politička svakodnevica i Stara škola na kraju ulice. Radna atmosfera bila je iznimno ugodna te je potrebno istaknuti interesu i kooperativnost učenika.