Ninin svijet mjehurića u Stubičkim toplicama (Krapinsko - zagorska županija) 07. studenog 2017. godine

Jelena Hadži – Manev i Lada Bonacci gostovale su s predstavom Boban/Hadž – Manev: „Ninin svijet mjehurića“ i radionicom „U zdravom tijelu zdrav duh!“ u Osnovnoj školi Vladimir Bosnar u Stubičkim toplicama 7. studenog 2017. godine. U cjelokupnom programu sudjelovalo je 74 učenika  od 7 do 12 godina i učiteljice Dubravka Orešić Dreven,  Monika Barić, Petra Bolfen Belošević, Anita Kobelščak, Martina Drempetić i Blanka Doko te učitelj Željko Dreven.

Program je osmišljen kako bi se djeci približila važnost brige o zdravlju, higijeni i potrebi za sportom. Glavna protagonistica predstave, djevojčica Nina, svijet oko sebe promatra kroz mjehuriće sapunice te priča priču o pravilnoj prehrani, ljubavi prema sportu i važnosti brige o svom zdravlju. Učenici su tijekom izvedbe bili vrlo koncentrirani na predstavu te su u vrlo kratkom vremenu naučili pjesmice iz predstave i pjevali ih zajedno s glavnom protagonisticom Ninom. U jednom trenutku dvoje učenika sudjelovalo je u predstavi pomažući animirati lutke.

Predstava je kod učenika izazvala simpatije i želju za dodatnim komentiranjem i nakon završetka izvedbe.  Edukativni momenti u predstavi poput važnosti čistoće, tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane i dovoljno sna, uspješno su preneseni prisutnim učenicima.

Radionica nakon predstave usmjerena je na interakciju svih sudionika kroz različite igrice i kvizove znanja u kojima se dodatno uči o važnostima pravilne prehrane i zdravlju ali i o cjelokupnom procesu stvaranja kazališne predstave. Cilj je djecu i učenike upoznati s osnovama kazališnog umijeća  stajanja na sceni i kreiranja materijala iz improvizacije (ne okretati leđa publici, biti dovoljno glasan te kreirati priču iz improvizacije koja ima početak, sredinu i kraj).  Učenici su izuzetno lijepo i koncentrirano sudjelovala u radionici, a učiteljice su ih pomno pratile i bodrile ih u radu.