Društvo iz malog jezera u posjetu Vrbnju 7. prosinca 2017.

Kazališna družina Pinklec s kazališnom predstavom „Puž muž“ i radionicom Ekete bekete, gostovala je u Osnovnoj školi Petra Hektorovića i u Područnoj školi Vrbanj na otoku Hvaru, 7. prosinca 2017. godine.

U programu je sudjelovalo 28 učenika od 1. do 4. razreda te 5 odgojno – obrazovnih djelatnika. 

Program koji su izveli Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Igor Baksa i Davor Doklej počinje izvedbom predstave o pužu i simpatičnom prijateljstvu koje se razvija između različitih životinja u skučenom prostoru malog jezerca.  Uz puža, učenike tijekom predstave zabavljaju tri žabe, crni kos, vjeverica, zec i miš koji kroz igru sklapaju nesvakidašnje prijateljstvo. Cilj predstave bio je djeci prikazati važnost i vrijednosti neposredne igre odnosno, interakcije u kojoj se razvijaju emocionalne i socijalne kompetencije, te kroz zabavan način oživljavaju razne brojalice koje su u suvremenom svijetu pomalo pale u zaborav.

Nakon izvedbe učenici su, potaknuti dogodovštinama svih životinja, živahno razgovarala i raspravljala o sadržaju predstave što je poslužilo kao uvod u radionicu „Ekete bekete“. Cilj radionice bio je učenicima osvijestiti važnost igre i interakcije te ih naučiti pravilima međuljudskih odnosa.