Polifono pjevanje razbudilo publiku u Kosinju (Ličko-senjska županija) 6. studenoga 2017.

Svojim programom Od jednog glasa do polifonog pjevanja na primjeru djela Claudia Monteverdija,  varaždinski zbor Chorus angelicus nastojao je približiti ljepotu pjevanja učenicima i djelatnicima Osnovne škole Anž Frankopan u Kosinju 6. studenog 2017.

Zbor je kroz igru i interakciju, na jednostavan i djeci prilagođen način (pjesmom, scenskom igrom i riječima) predstavio stilska razdoblja renesanse i baroka. Oživljavanje povijesne svakodnevice ne bi bilo moguće bez pristupa bogatoj riznici kazališnih kostima Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin. Pristup riznici omogućio je izvođačima da budu odjeveni u odjeću iz doba renesanse te  iz baroknog razdoblja. Polaznicima programa predstavljen je lik i opus talijanskog glazbenika Claudia Monteverdia te su članovi zbora izvodili različite skladbe postepeno definirajući osnovne pojmove višeglasnog pjevanja tijekom izvedbi.

Vokalna solistica Silvija Skupnjak sudionicima radionice objasnila je princip funkcioniranja pravilnog disanja vokalnih izvođača te je uz zajedničko izvođenje vježbi razgibavanja, pravilnog držanja i disanja pomogla učenicima da i sami iskušaju i nauče različite tehnike pripreme glasa za pjevanje.  Pjevačica Vlasta Migač objasnila je, a zatim s učenicima i nastavnicima vježbala, različite vokalne tehnike kroz izgovor kratkih i zabavnih riječi. Zborom je ravnao poznati dirigent, orguljaš i skladatelj, maestro Anđelko Igrec.