Ja pa ti pa mi u Cestici (Varaždinska županija) 6. studenog 2017. godine

Ja pa ti pa mi serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta gostovala je 6. studenog 2017. godine u Dječjem vrtiću Zeko u Cestici, te  su održane dvije izvedbe za ukupno  65 djece vrtićke dobi.

Serija je nastala kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović, te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, kojeg Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine.

U dječjem vrtiću Zeko, prva epizoda ove serije, nazvana  Stranci, poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.  

Djeca su ovom prilikom upoznala dva različita i međusobno komplementarna izvedbena medija – glazbu i ples. Glazbenica Lana Juranić predstavila je nekoliko instrumemenata koje koristi u izvedbi, a plesačice Nastasja Štefanić i Zrinka Šimičić Mihanović kroz različite igre i fizičke zadatke potaknule su razgovor o tijelu kao instrumentu kojim se svi izražavamo. Polaznici su imali priliku svirati balafon za svoje prijatelje koji su za njih pak plesali, odnosno ”svirali” svojim tijelima, sami ili u parovima.

Osim djece program su pratile i odgojno-obrazovne djelatnice: Tanja Vuzan, Bojana Knezoci, Željka Medenjak, Slađana Kreč, Andreja Borak, Nevenka Panić te ravnateljica Brankica Vidrač i pedagoginja vrtića Ana Koren Priščić.