Izgradnja zajednice zvukom, tišinom, ritmom u Koprivnici (Koprivničko-križevačka županija) 19. listopada 2017.

 Koprivnički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce ove je školske godine prvi puta sudjelovao u provedbi programa Ruksak (pun) kulture. Tim je povodom Centar Podravsko sunce posjetio Branko Trajkov Trak, bubnjar grupe Zabranjeno pušenje koji je za najmlađe polaznike vrtića, učenike, ali i učitelje održao glazbenu radionicu.

   Branko Trajkov je u školskoj dvorani djecu podučavao kako koristiti ritam i zvuk, ali i tišinu u prenošenju emocionalnih poruka. Bubnjevi, zvečke i ostala oprema oduševila je učenike i vrtićku djecu.

   Ova bubnjarska radionica nije imala samo glazbeni predznak već je koristila kao kreativni poticaj tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama koncentracije. Nakon uvodnog predavanja svaki je učenik dobio instrument kojim se okušao u sviranju ritma. Cilj ovog programa bio je otvoriti i stimulirati nove kanale neverbalne komunikacije. Neposredno prije kraja radionice svi su zajedno uz zvukove bubnjeva zapjevali i jednu staru indijansku pjesmu.

   Osim tridesetak učenika i djece, radionici su prisustvovali učitelji: Andreja Sinjeri, Mirela Smajić, Lidija Mihoković, Dunja Vargović, Maja Blažotinec, Lucija Knorr, Želimir Mešnjak, Alen Stipić te Nela Bogadi (pedagog) i ravnateljica Radmila Popović.