Koncertiramo zajedno u Ličkom Osiku (Ličko - senjska županija) 6. prosinca 2017.

160 učenika od 1. do 4. razreda iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku te učitelji Ivana Rukavina, Kata Balenović, Vesna Orešković, Vesna Krbavac, Marija Škrbina i Ivan Nekić prisustvovali su programu Koncertiramo zajedno 6. prosinca 2017. godine. Program su izveli Ratko Vojtek, Mario Golub, Dominik Šabić i Leo Prebanić.

Program uz pomoć izvedbe brojnih glazbenih djela na različitim instrumentima oblikuje priču o povijesti glazbe, od njezinih početaka u prvobitnim zajednicama, preko skladatelja klasične glazbe do suvremenih idioma popularne glazbe. Cilj ovakvog pristupa ima je da učenici upoznaju i uče vrednovati umjetnička djela visoke i popularne kulture te da uočavaju zakonitosti razvoja umjetničkog izraza u povezanosti s društvenim i intelektualnim tijekovima.

Nakon programa 47 učenika trećih i četvrtih razreda sudjelovalo je u radionici Vesele udaraljke. Za potrebe radionice, svaki učenik donio je neki predmet od kojeg je moguće izraditi udaraljku (limenka od kave, kutijica za kolače, bočica, kutijica od kozmetike i sl.). Dominik Šabić, voditelj radionice, objasnio je kako za muziciranje nije potreban nikakav instrument već se zvuk može proizvesti i vlastitim tijelom.  Kroz radionicu učenici su uz pomoć dlanova, prstiju i nogu proizveli kišu, pljusak i grmljavinu te su naučili kako svakodnevne predmete upotrijebiti kao udaraljke ili ih modificirati pomoću kamenčića, kukuruza ili riže. Učenici su s velikim interesom i entuzijazmom otkrivali što sve može poslužiti kao instrument te su tijekom cijele radionice uživala u glazbi i ritmovima koje su stvarali.

Do kraja radionice izvedeno je niz vježbi koje su iziskivale koncentraciju, ali i kreativnost, a djeca su pokazala zadovoljstvo i radost sudjelovanja u glazbenim aktivnostima i stvaralaštvu. Učenici su uz osnovne glazbene pojmove poput tempa i dinamike naučili kako se upravlja velikim simfonijskim orkestrom.