Kreativno prostorno crtanje u Trpinji (Vukovarsko-srijemska županija) 27. listopada 2017. godine


Kreativno prostorno crtanje u Trpinji (Vukovarsko-srijemska županija) 27. listopada 2017. godine

Program Kreativno prostorno crtanje, održao se u Osnovnoj školi Bršadin u Trpinji, 27. listopada 2017. godine, a vodila ga je Ines Matijević Cakić uz asistentice, studentice Umjetničke akademije u Osijeku Ivane Škvorčević i Suzane Ososlije. Na radionici je kao podrška sudjelovala učiteljica razredne nastave s Milena Orlović.

Učenike su motivirale na promišljanje o područjima likovnog oblikovanja i vrstama umjetnosti: plesu, kiparstvu, filmu, arhitekturi, slikarstvu, fotografiji. Promišljanjem o različitim vrstama umjetnosti učenici su razvijali sposobnosti apstraktnog razmišljanja, te im se omogućila verbalna realizacija ideja.

Tim pristupom usmjeravalo ih se da, tijekom radionice osmišljene da učenici bolje shvate pojam prostornog stvaranja umjetnosti, žicom stvore vlastite kreacije i umjetnine. Svaka grupa učenika po završetku radionice prezentirala je svoj rad koji su svi zajedno kombinirali u veliku zajedničku kompoziciju.  Po završetku radionice voditeljica je učenicima predstavila studijske programe u Osijeku na Umjetničkoj akademiji i Građevinskom fakultetu.