Moja Afrika u Bedenici (Zagrebačka županija) 21. studenog 2017. godine


Moja Afrika u Bedenici (Zagrebačka županija) 21. studenog 2017. godine

U Osnovnoj školi Bedenica u Bedenici održan je 21. studenog 2017. godine program Moja Afrika pod vodstvom Ane Đokić, Alme Pongrašić, Igora Bakse i Abi Seydija. Program je okupio 82 sudionika od 7 do 10 godina, nastavnice Ivku Kušić, Biserku Bedeković, Miricu Mahnet i Anu Barišić te pedagoginju Valentinu Škledar.

Autorica dvije slikovnice Ana Đokić,  na djeci razumljiv način, objasnila je kako nastaju slikovnice. Kroz slikoviti prikaz i razumljiv sadržaj autorica u svojim slikovnicama govori o životu u domovini i o životu izvan nje te o prijateljstvu koje ne poznaje granice. Dramski umjetnik Igor Baksa je na iznimno zabavan i duhovit način svojim čitanjem „oživio“ sadržaj slikovnica pod nazivima Bao baobab i mala Kibibi i Ja sam Kibibi, a tko si ti?.

Također je organizirana i radionica pjevanja i pričanja priča na mandingo i hrvatskom jeziku koju je vodio Abi Seidy  uz prevoditeljsku pomoć Alme Pongrašić. Kroz interaktivni pristup  i komunikaciju s izvornim govornikom mandigo jezika djeca su se upoznala, ne samo s pisanom književnošću, već i s usmenom književnošću te novim kulturno – jezičnim elementima.